Nieuwsbrief 6

Let’s talk about it

In de maand februari trekken we alle registers openen om het Vlinderveld nog meer op de kaart te zetten.

Info momenten

3 februari mochten we het Vlinderveld voorstellen op de nieuwjaarsreceptie van Velt Mechelen. Onze vierde en laatste info avond gaat door op donderdag 21 februari om 19u in het Hof van Laar. En in maart nodigen we iedereen uit op het veld.

Pers

Deze week gaat ook ons persbericht de deur uit. En we hopen op een paar vermeldingen in de lokale pers.

Flyers

We leggen de laatste hand aan onze nieuwe flyer en die gaan we vanaf volgende week bedelen.

Jullie

Men zegt dat de beste reclame, de mond aan mond reclame is. ….

zelfoogst csa biologische zemst mechelen groentepakketten

Op het veld

De eerste serre is zo goed als plant klaar. De grond is gelijkgetrokken met de rotoreg en de bedden zijn uitgezet.

Woensdag ga ik de eerste 700 plantjes halen en zaterdag namiddag gaan we met een paar Vlindervelders de plantjes planten. Diegene die gereageerd hebben op de oproep om mee te helpen krijgen morgen een mail met de praktische details.

Diegene die nog willen mee doen, stuur maar een mailtje. Want zaterdag de 23ste planten we weer. Dan zijn er wel wat meer plantjes, 1848 om precies te zijn.

Het laatste grof vuil, netten, plastiek en doeken die niet meer bruikbaar waren zijn ook naar het containerpark gebracht.

We hebben ook een nieuw vervoermiddel op het veld. Dit komt zeker van pas voor meststoffen, plantgoed en andere te transporteren op het veld.

zelfoogst csa biologische zemst mechelen groentepakketten

Naast het veld

Het was een week van netwerken en recepties. Maandag was is uitgenodigd op de landbouw nieuwjaarsreceptie van Zemst. We werden verwelkomd door Joeri Van den Brande, schepen van Landbouw. Daarna nam Mieke Vandermersch, plaatsvervangend voorzitster van de gemeentelijke Landbouwraad het woord.

Op donderdag was het nieuwjaarsreceptie van Biogarantie (Bioforum) en de voorstelling van het nieuwe Belgische Biogarantie label. Wat we zeker gaan aanvragen, maar later hier meer over.

171

We mogen ook deze week nieuwe mensen verwelkomen op de email lijst. Onze lijst groeit gestaag en er lezen nu wekelijks 171 mensen mee.

Voor de nieuwe mensen (info avond drie en Velt Mechelen) welkom!

Oproep aan iedereen, ken je iemand die interesse heeft stuur deze mail gerust door. Deze mensen kunnen hier inschrijven op e-mail lijst.