De boer en zijn veld

Davy

Mijn naam is Davy en ik ben de boer van het Vlinderveld. 2019 is het eerste jaar dat ik voltijds boer ben. Daarvoor heb ik 4/5 gewerkt en twee dagen per week in Meise op een bio boerderij gewerkt.

Pas in augustus van 2018 ben ik gaan beseffen dat groente en fruit telen mijn toekomst is, Oogsten, planten, zaaien, onkruid uit doen, het is zwaar werk maar ook een werk met veel voldoening.

Dicht bij de natuur mee met de seizoenen leven, mensen van goed en gezond voedsel voorzien dat kraakt van de versheid, daar sta ik graag vroeg voor op.

Samen met Nicky heb ik een zoontje en een dochter. Nicky is de sterke vrouw achter de boer. Ze staat in voor de logistiek en organisatie van alles en nog wat. Ze is ook mijn steun en toeverlaat en de kritische noot.

Voor ik boer werd was ik IT’er, inderdaad er staat een computer nerd op het veld. Van een carrière switch gesproken.

Boer davy vlinderveld, zelfoogst, goentenpakket, gorentepakket

Veld

Vlinderveld is een veld in eigendom van de Landgenoten. De naam is bedacht door Steven Desmet. De oorspronkelijke oprichter van het Vlinderveld in 2016 maar jammer genoeg is Steven moeten stoppen in het voorjaar van 2018.

De betekenis achter de naam is heel mooi. De mensen die komen oogsten op het veld gaan als vlinders van plaats tot plaats om hun eigen groentjes te oogsten.

Het veld is gelegen tussen Hombeek en Zemst naast de Hoogstraat. Ook Laar, Weerde, Eppegem, Hofstade en Mechelen  liggen op fietsafstand van het veld.

De grond is biologische en we telen ook biologisch. Plantgoed, zaaigoed en meststoffen, alles moet een bio certificaat hebben.

We telen op 1,3 hectaren, waarvan 1250m² tunnel serres zijn en 500 m² klein fruit is.

Vlinderveld brengt samen met De Landgenoten grond tot leven. Jij ook?