Nieuwsbrief 7

De eerste plantjes staan in de serre

Het is een drukke week geweest zowel op als naast het veld. Maar het belangrijkste is dat de eerste plantjes in de serre staan.

planten met de leden zelfoogst csa biologische zemst mechelen groentepakketten

Op het veld

Sinds vrijdag hebben we terug water op het veld. Geen dag te vroeg, overnacht heb ik 2000 liter water aan de eerste twee bedden gegeven. Het lijkt veel water, maar het was echt nodig want de grond had sinds juli geen drup water meer gehad.

Zaterdag had ik de hulp van een 8-tal Vlindervelders. Samen hebben we op 1,5 uur 1100 plantjes geplant, chapeau!

Volgende week 23 februari gaat de tweede plant dag door [13u – 17u]. Wie wil mag mee planten. Maar dit is volledig vrijblijvend. Dan gaan we voor het dubbel, namelijk 2200 plantjes. De eerste serre zal dan volledig volstaan en zelfs een stukje van de tweede serre. Interesse? Even antwoorden op dit mailtje.

Hier alvast het lijstje van het plantgoed

Keukenraap
Eikenblad Rood
Witte Batavia
Witte selder
Knolvenkel
Krulandijvie
Chinese kool
Spinazie Winter
Rode biet

csa meeting zelfoogst csa biologische zemst mechelen groentepakketten

Naast het veld

Ook naast het veld heb ik mij bezig gehouden met het Vlinderveld. We zijn officieel lid van het CSA-netwerk en dat betekent in de winter periode dat er verschillende bijeenkomsten worden georganiseerd door het netwerk..

Vorige week dinsdag ben ik naar De Plukheyde van boer Koen getrokken in Kampenhout. Het thema was groentepakketten. Ik heb veel handige tips genoteerd voor de groentepakketten van het Vlinderveld.

Donderdag was De Witte Beek van Boerin Nel in Bierbeek (Tegen Leuven) aan de beurt. Daar hebben we gediscussieerd over kleine efficiëntie op het veld. Hoe effectief en efficiënt werken op het veld. Lean farming kwam ook aanbod, voor diegene die interesse hebben, op pagina 22 wordt er mooi samengevat wat Lean Farming is https://issuu.com/bioforumvlaanderen/docs/bioactief-42-lr-singlepage 

We hebben in voorbereiding naar de vierde infoavond ook een nieuwe flyer gemaakt. We gaan ze komende dagen verspreiden in Zemst. Ken je iemand die nog interesse heeft in zelfoogst of groentepakketten, nodig ze gerust uit.

Donderdag 21 februari 19u in het Hof van Laar (Humbeeksebaan 177, Zemst)

171

Nu dinsdag gaat er een debat over landbouw door in de bib van Zemst. Ik zelf ga zeker horen.

infoavond landbouw