Nieuwsbrief 9

Ja ook dat

“Ja ook dat is een deel van het leven” heb ik afgelopen week vaak gedacht. Ziek zijn, … als boer kan je het haast niet veroorloven. Maar als je naaste ernstig ziek blijkt te zijn dan staat alles even stil.

Mijn moeder zegt altijd, probeer altijd iets positief te zien in alle tegenslag die je tegenkomt ook al lijkt het op het moment ver weg of onwaarschijnlijk.

Omdat ik vind dat het mag uitgesproken worden en jullie het toch zullen merken komende weken als Nicky verder staat in haar strijd tegen borstkanker, vertellen wij het liever nu al.

Ze ontvangt de beste zorgen en we gaan samen de houtwormpjes verslaan. Voor het Vlinderveld loopt alles gewoon verder.

planten met de leden zelfoogst csa biologische zemst mechelen groentepakketten vlinderveld

Op het veld

Ik ben altijd zo verrast dat er zo veel handjes mee willen helpen bij het planten van jullie plantjes. De serre’s staan bijna vol. Alles geniet van de zon en staat er mooi bij. Een welgemeende dankjewel.

Deze week hebben we ook voor de eerste keer bij de Wriemeling plantgoed gehaald. De wriemeling is een Bio-boerderij in Herent van Jean-Pierre en Esmeralda.

We hebben broccoli, paarse sprouting broccoli, bloemkool en krulpeterselie meegebracht. Bij de Koster hebben we ook bloemkool en broccoli meegenomen en een tweede lading veldsla.

Morgen en zaterdag zal er hard gewerkt worden op het veld. Vooral dan buiten want in de serre’s is er geen plaats om de kolen te zetten.

planten met de leden zelfoogst csa biologische zemst mechelen groentepakketten vlinderveld

Naast het veld

De laatste puzzel-plant stukjes vallen op hun plaats. Ik ga een bestelling plaatsen bij Den Oude Kastkantje in Herselt.

Een voorsmaakje
klimspinazie
kiwano
zonnewortel ‘Chinese’
aardpeer ‘Gigant’
yacon ‘Dimi’

Zo is de kruidenhoek gevuld en hebben we enkele bijzondere groenten voor het komende seizoen op het veld staan.

En morgen ga ik bij de Zoetewei in Putte langs voor de zoete aardappelen en misschien extra kleinfruit.