Nieuwsbrief 1

Onze eerste nieuwsbrief!

Het zijn drukke tijden, zowel op het veld als naast het veld. Op het veld zijn er een paar zaken afgerond, Alle plantresten zijn nu uit de serre’s. De composthoop van drie jaar oud is ook afgevoerd.

compost voor het opruimen zelfoogst vlinderveld       compost na het opruimen zelfoogst vlinderveld

Compost

Ik heb ook een eerste lading (25 m³) groen compost laten aanvoeren. Die gebruiken we in de serre’s en voor de eerste bedden op het veld.

De groen compost brengt extra organisch materiaal in de bodem. Dat zal het bodemleven bevorderen, de grond luchtiger maken. En uiteindelijke zullen de groenten er van profiteren.

 

groen compost vlinderveld zelfoogst

Eerste bedden

De eerste twee bedden zijn gemaakt. Bij gebrek aan mechanische hulp, heb ik de eerste bedden met de hand gemaakt.

Het was dringend want ik had 10 kilo look besteld die in oktober of november moest geplant worden. Voor een goede ontwikkeling heeft knoflook een koudeperiode nodig van een tweetal maanden. Daarom geeft planten in het najaar de beste opbrengst.

Nu is het wachten tot juli – augustus voor hopelijk een goede oogst.

vlinderveld zelfoogst en groentepakketten look geplant najaar 2018

Naast het veld

Naast het veld wordt er op dit moment ook hard gewerkt. Dit weekend staan we op de Kerstmarkt van Zemst en delen we gratis Bio pompoen soep uit aan diegene die aan ons rad-van-groentjes komt draaien.

Het doel is om het Vlinderveld extra in de verf te zetten en aan zoveel mogelijk mensen uitleg te geven over CSA, zelfoogsten,  groentepakketten en het Vlinderveld.

Hebben we elkaar nog niet gezien op de info avonden? Zeker welkom om kennis te maken en vragen te stellen.

kerstmarkt Zemst Vlinderveld

Ahja, nog dit

Ook al geloven we heel hard in het Vlinderveld, toch is het altijd bang afwachten op die eerste inschrijvingen.

Daarom willen wij, Davy en Nicky, graag iedereen bedanken die zich nu al heeft ingeschreven en zich nog gaan inschrijven voor het eind van het jaar.

Iedereen die voor 31 december 2018 inschrijft mag twee weken voor de start van het seizoen (1 april) al komen oogsten van het aanbod dat er dan beschikbaar is.

Wie nog geen inschrijvingsformulier heeft kan een mail sturen naar davy@vlinderveld.be