Nieuws 6 juli (archief)

Onderstaand bericht is geschreven door Steven Desmet de oorspronkelijke oprichter van Het Vlinderveld.

De regen van zaterdag was zacht en mals, het heeft voor veel gewassen echt deugd gedaan. Ik heb ook opnieuw de grond kunnen bewerken om te planten en te zaaien. Zo heb ik nog boontjes gezaaid voor eind augustus, de laatste pompoenen geplant en straks gaat de prei de grond in.

Ondertussen is ook het oogstseizoen aangebroken. Er zijn nieuwe patatjes, ik oogst ze en zet ze klaar in blauwe bakken vorraan op het bed.
De look is ook klaar en kan je nemen in de bak op het bed. Net zoals de sjalotjes. Voor de ajuinen is het nog even wachten in de hoop dat ze nog wat aandikken.

Nieuw is ook de rode kool : deze staat op het bed achter de koolrabi (de laatste) en de broccoli. Er zijn grote en kleine rode kolen : kies wat het beste past voor jouw gezin. De broccoli is een twijfelgeval om te oogsten; hier en daar zit er eentje klaar : misschien moet je toch maar eens de rij aflopen als je er passeert.

Verder : kleine venkeltjes : je mag ook beginnen aan de partij links, rechts zijn ze al ver aan het opschieten. Maar : ik heb gemerkt dat het binnenste toch nog zacht en eetbaar is. Je moet dus flink kuisen …

En ook : Groene kropsla en rode eikenbladslaworteltjesrode bietspitskoolwarmoes, de laatste tuinbonengroene selderrucolapeterseliepijpajuincourgettespaghettipompoen, …

In de SERRE : wie nieuwsgierig is kan al eens een kijkje nemen bij de kerstomaatjes : de eerste zijn rijp, ideaal voor een proevertje. En de komkommer beginnen ook te dikken, da’s voor heel binnenkort

In de PAKKETTEN deze week : rode kool, patatjes, sla, worteltjes, courgette/spaghettipompoen, koolrabi.

OPROEP : wie deze zaterdag tijd heeft is meer dan welkom op het veld; er is veel te doen : wieden, patatjes en look oogsten, planten, … Of op een ander moment kan natuurlijk ook altijd!

Ziezo, geniet ervan,