Onderstaand bericht is geschreven door Steven Desmet de oorspronkelijke oprichter van Het Vlinderveld.
Volgende zondag 12 november om 14u is er onze Workshop Bewaren van groenten en fruit. Velt-vrijwilligger en lesgever van dienst Jos Noppen vertelt er alles over bewaartechnieken, materialen en werkwijze en we gaan ook aan de slag met de groenten van het moment. Breng je een bokaal mee dan kan je het resultaat mee naar huis nemen. We maken er een leuk moment van in het knusse kookatelier bij Veerle!
Locatie: Helianthus, Brembosstraat 40 in 1800 Houtem (Vilvoorde). Kostprijs: 10€, vademecum inbegrepen. Graag jouw komst bevestigen per mail aub!
Ondertussen is het herfstseizoen met Halloween, Allerheiligen en de herfstvakantie op haar hoogtepunt nu, en het vlinderveld heeft nog heel wat te bieden. Kom dus zeker eens langs tijdens de vakantie!
IN DE SERRE:
- Pompoen
- Aardappel
- Ajuin en sjalot
- Kervel: DEZE IS HEEL MOOI NU, IDEAAL OM EENS KERVELSOEP TE MAKEN!!
- Pluksla
- Rucola
- Postelein (achter de spinazie)
OP HET VELD:
- Radijs
- Lange radijs, ook chinese radijs genoemd of rettich in het Duits. Goed tegen vastzittend slijm bij verkoudheid, trouwens!
- Raapjes (wit-paarse)
- Broccoli NIEUW (Helemaal achteraan, laatste bed van de kolen)
- Spitskool
- Paksoy
- Koolrabi
- Chinese kool (maak je klaar als paksoy – lekker met sojasaus)
- Bloemkool NIEUW : hier en daar is er al een grote, anders nog even wachten tot volgende week…
- Rode kool
- Witte kool
- Boerenkool
- Savooikool (achter de boerenkool)
- Knolselder
- Prei
- Warmoes
- Spinazie, achter de warmoes : kleine blaadjes maar mag geoogst worden;
- Mosterdsla (mizuna) : als garnituur of voor in de soep
- Barbarakers : idem als mizuna maar pikanter
- Sla NIEUW : klein – mag geoogst worden
- Kervel
- Peterselie (krul en blad)
- Koriander
- Rode biet
- Pastinaak
- Wortel
PAKKET DEZE WEEK: Broccoli, bloemkool, wortel, koriander, prei, sla, aardappel, ajuin (M,G pakketten : + kervel)
Geniet ervan!
Steven.