Persberichten

2019

ICT’ER WORDT BOER IN ZEMST

BART DE BRUYN15 FEBRUARI 2019

ZEMST – Davy Agten is sinds dit jaar voltijds boer. Hij liet zijn job als ICT’er achter om een doorstart te nemen met het Vlinderveld in Zemst. Gezinnen kunnen een boerderij-aandeel op het terrein van 1,3 hectare kopen, waarna de Mechelaar ze zelf kweekt.

Lees meer

2018

Davy (36), IT’er met groene vingers was de stress en de files beu en geeft zijn carrière nieuwe wending op ” fietsafstand van thuis”

Davy Agten is de nieuwe bioboer in zelfoogsttuin CSA Vlinderveld in Zemst. Van het Vlinderveld opnieuw een levendig landbouwbedrijf maken dat de gemeenschap betrekt en zorg draagt voor de natuur, is Davy’s ambitie. 

Voorjaar 2018 moest Steven Desmet stoppen met het Vlinderveld omwille van gezondheidsredenen. De Landgenoten zochten en vonden gelukkige de geknipte kandidaat-overnemer. Davy zal het Vlinderveld in Zemst verderzetten.

2017

Steven Desmet en CSA Het Vlinderveld waren dit jaar de winnaars. Dit community-supported agriculture project is het geesteskind van Steven. Sinds enkele jaren is dit biolandbouwbedrijfje bekend bij heel wat Zemstenaars.

2016

Vlinderveld, de eerste zelfoogstboerderij voor groenten en kleinfruit in Zemst, gonst van de voorjaarsactiviteiten. Mesten, de grond bewerken, zaaien en planten vullen de dagen van Steven De Smet. Bezoekers kunnen het mee beleven op 23 en 24 april.